Landelijke Open imkerijdagen

Jaarlijks worden in het tweede weekend van juli de landelijke open imkerijdagen gehouden gehouden op zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:00 uur. Dit is bij uitstek een geschikte activiteit om met kinderen te doen in leuke ontspannen sfeer. De LOI is een landelijk evenement dan door de NBV wordt georganiseerd.

In Apeldoorn en omgeving zijn op deze dagen aantal locaties open voor publiek. Meer actuele informatie vind u op https://www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag

Fietsroute. Voor de LOI2019 hebben wij een fietstocht gemaakt langs onze bijenstallen. De totale route is ca.35km. Fiets deze mooie route en kom op de mooiste plekken in en om Apeldoorn en ontdek onze bijenstallen. De routebeschrijving, kaart en/of KML-bestand zijn via de link onder deze pagina te downloaden.

Ieder jaar wordt er een poster gemaakt waarop aangegeven wordt welke locaties geopend zijn. Wilt u ons helpen dit evenement bekend te maken dan kunt deze vrij verspreiden.

U kunt de geopende lokaties gratis bezoeken, en er zijn ook imkers aanwezig die graag over hun boeiende hobby vertellen. Mogelijk kunt u zelfs een kijkje nemen in een bijenvolk, en kunt u de lokale honing proeven. 

Meer over de Landelijke Open imkerijdagen en de lokaties buiten de regio Apeldoorn kunt u meer vinden op de webstek van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV).

Wist u overigens dat u in Apeldoorn ook een imkercursus kunt volgen? 

Fietsroute “Bijenstallen”

LOI2019_Fietsroute_tekst3.pdf

LOI2019_Fietsroute_kaart.pdf

LOI 2019 Fietsroute IVAU.kml
(KML-bestanden zijn te gebuiken in diverse navigatie app’s)