Honingmarkt

Honingmarkt 2018

Helaas vanwege Covid-19 is de markt van 2020 afgelast.

De contactgegevens van de imkers die altijd op de honingmarkt staan en die honing te koop aanbieden, verschijnen vanaf half augustus op deze pagina.

Honing-, Natuur- en Hobbymarkt op zaterdag 19 september 2020

Deze markt organiseren wij jaarlijks op de derde zaterdag in september. 

De markt wordt gehouden in en rond het Dorpshuis “Ugchelens Belang” aan de Bogaardlaan 81 in Ugchelen. De honingverkoop begint na de officiële opening om 10:30 uur. De buitenmarkt begint rond 10:00 uur. Beide markten sluiten om 16:00 uur.

De Honingmarkt wordt binnen ín het Dorpshuis gehouden en behoort tot een van de grotere van Nederland. Hier bieden imkers uit de gehele regio vele soorten uitsluitend Nederlandse honing te koop aan, waaronder de op de Veluwe welbekende heideraathoning

De op de honingmarkt aangeboden honing wordt vooraf door keurmeesters gekeurd.

honingkeuring 2019

Op de buitenmarkt staan ruim 30 kramen. In onze eigen informatiekraam geven we uitleg over de wondere wereld van de honingbij. Een kijkje nemen in een levend bijenvolk kan via de zogeheten observatiekast. 
Elders op de markt zijn er imkerartikelen te koop, en er is ook een kraam met biologisch geteelde drachtplanten (planten die goed zijn voor de bijen). 

Voor wat betreft de natuur- en hobbymarkt is er een groot aantal kramen waar de resultaten van diverse creatieve hobby zijn te bewonderen en aan te schaffen. 
Natuurgerichte verenigingen als de stichting Behoud Dierenwereld Veluwe en KNNV zijn present. Het geheel wordt opgeluisterd door de plaatselijke muziekvereniging, en door midwinterhoornblazers. 

Naast honing en bijen zijn er dus diverse andere activiteiten, waardoor deze markt bekendheid geniet in de wijde omgeving van Apeldoorn. 

Zie ook foto-impressies uit de volgende voorgaande jaren: 
2010
2011
2012
2014
2016https://imkersau.stackstorage.com/s/Y0xc5ug4UX9CfsV
2017
2018
2019Voor meer informatie: Mevr. N. Spijkerman-Verbeek, email.

….