Honingmarkt Ugchelen 2024

21 september Honing-, Natuur- en Hobbymarkt

De Honingmarkt in Ugchelen behoort tot een van de grotere in zijn soort in Nederland. Hier bieden imkers uit de regio vele soorten uitsluitend Nederlandse honing te koop aan, waaronder de op de Veluwe welbekende  heideraathoning! Het winnen en oogsten van heide(raat)honing is voor de imker geen vanzelfsprekendheid. Regen in het voorjaar is goed voor de ontwikkeling van de heide en temperaturen rond de 24 graden in augustus voor de dracht. Alle aangevoerde honing wordt steekproefsgewijs gekeurd. De honingkeuring is voor publiek toegankelijke.

Honingmarkt 2021

De Honingmarkt wordt evenals vorig jaar gehouden op het parkeerterrein achter het Ugchelens Belang. Naast de verkoop van honing zijn er ook biologische drachtplanten en honing- en was-gerelateerde producten te koop. In de informatiekraam van de imkersvereniging wordt u alles verteld over de wondere wereld van de honingbij en het belang van bijen in het algemeen. Hebt u zelf interesse in het houden van bijen dan kan de bijenteeltleraar u daar alles over vertellen. Aanmelden voor de imkercursus is mogelijk.

Natuur- en Hobbymarkt 2022

Op de Natuur- en Hobbymarkt vindt u, naast informatie over de natuur in onze omgeving, producten van zeer uiteenlopende hobby’s zoals handwerk, keramiek, sieraden, heerlijke taarten, bloemsierkunst en nog veel meer. De midwinterhoornblazers laten zien hoe hun indrukwekkende midwinterhoorns gemaakt worden. In de morgen wordt de markt opgeluisterd door de vrolijke klanken van de muziekvereniging Ugchelen.

De honingverkoop start na de honingkeuring om 10:30 uur – 16:00 uur. De Hobbymarkt begint rond 10:00 uur – 16:00 uur.

Bogaardslaan 81, Ugchelen

Uitgebreid honingassortiment 2022

Zie ook foto-impressies uit de volgende voorgaande jaren: 
2010
2011
2012
2014
2016https://imkersau.stackstorage.com/s/Y0xc5ug4UX9CfsV
2017
2018
2019Voor meer informatie: Nolly Spijkerman-Verbeek, email.

….