Basiscursus Imkeren

Begin jouw avontuur met bijen!

Ben je gefascineerd door het gezoem in de tuin? Heb je je ooit afgevraagd hoe honing gemaakt wordt? Zou je wel eens willen ervaren hoe het is om in een bijenvolk te werken? Dan is imkeren wellicht iets voor jou!

De imkersverening in Apeldoorn-Ugchelen (NBV) nodigt je uit voor een unieke kans om de wonderlijke wereld van de honingbij van dichtbij te beleven. Georganiseerd door onze lokale vereniging, biedt deze basiscursus je een mooie start als imker.

Wat kun je verwachten?

Theorielessen: Er zullen 6 theorielessen worden gegeven waarin we o.a ingaan op de biologie van de bij, levenscyclus, bijengezondheid enz.

Praktijklessen: Er zullen zo’n 10 praktijklessen worden gegeven waarbij je zelf met een aantal medecursisten in een bijenvolk gaat werken. We volgen daarbij het bijenseizoen zodat je de bijbehoren praktijkervaring kunt opdoen.  

Examen: Als je dat wil, kun je aan het eind van de cursus een examen doen waarbij je een officieel NBV diploma krijgt.

Lesmateriaal: Bij de cursus zit het losbladerige cursusboek (“Basiscursus Imkeren”) inbegrepen. Benodigdheden voor de praktijkles zijn niet inbegrepen (imkerpak, kastbeitel, eventueel beroker enz). Wat precies nodig is zal tijdens de theorielessen worden besproken.

Bijenvolkje: Ook zou je de optie hebben (bij voldoende beschikbaarheid) om een klein bijenvolkje op te starten en te laten uitgroeien tot volwaardig volk.

In het jaar dat je de cursus volgt ben je gratis lid van de NBV en krijg je ook het vakblad “Bijenhouden”, en natuurlijk ben je tijdens dit jaar ook welkom op de verenigingsavonden van onze vereniging.

Heb je eventueel nog vragen over de cursus dan kun je die hier stellen.

Of je nu een nieuwe hobby zoekt, of simpelweg meer wilt leren over deze fascinerende insecten, deze cursus zal je voorzien van de kennis en vaardigheden om een zelfverzekerde beginnende imker te worden.

Schrijf je in voor de cursus en begin een nieuw avontuur!