Activiteiten

Gedurende het jaar organiseren wij diverse activiteiten voor onze leden en andere genodigden. Cursisten uit de omgeving van Apeldoorn zijn ook van harte uitgenodigd

We houden ook een activiteiten blog bij waarin we de activiteiten zetten die te maken hebben met de vereniging, in onze agenda kun je zien waneer er welke activiteiten zijn.

In de winter organiseren wij 5 à 6 verenigingsavonden waarin door diverse sprekers presentaties worden gegeven over een scala aan onderwerpen die raakvlak hebben met de imkerij en onze honingbij.

Onze bij-eenkomsten in de winter houden wij in het verenigingsgebouw van de ‘Eerste Apeldoornse Volkstuinvereniging’, Landdrostlaan 22 te Apeldoorn.

In de lente- en zomermaanden organiseren wij diverse activiteiten die leerzaam zijn voor met name onze beginnende leden. Op die manier begeleiden we hen ook na de beginnerscursus. In de zomermaanden organiseren we enkele gezellige bij-praatavonden met actuele onderwerpen over het “bijenseizoen”.

Jaarlijkse barbecue in Wenum-Wiesel

Elk jaar doen wij met een aantal stallen mee aan de Landelijke Open Imkerijdagen met op de zaterdagavond voor leden een barbeque die meestal plaatsvind bij de verenigingsstal ‘H.G. Maagendans’ in Wenum.

Op de derde zaterdag van september organiseren wij jaarlijks de voor iedereen toegankelijke Honing-, Bijen-, Natuur- èn Hobbymarkt