Activiteiten BLOG

27 mei 2021
-Onkruid wieden bij bijenstal in Wenum

De nieuwe tuin bij Wenum doet het erg goed maar ook het onkruid 🙁 daarom maar een avond georganiseerd om samen met een aantal mensen onkruid te gaan wieden.14 mei 2021
-Zaaien bloemenmix bij bijenstal “Klein Zonnehoeve”

We hebben de gemeente gevraagd om bij de bijenstal “Klein Zonnehoeve” de strook met bloemen weer in te zaaien, deze was kapot gereden. Dit heeft heeft de gemeente gedaan, bedankt!26 april 2021
-Jaarvergadering (Online)

Dit jaar vanwege de coronaregels hebben we de jaarvergadering digitaal gehouden


16 en 17 april 2021
-Zaadactie voor verenigingsleden

Al onze leden kunnen nu de bloemetjes buiten zetten met de zaden die bij alle leden in de brievenbus zijn gedaan. Een mooi honingplanten mengsel dat speciaal samengesteld is voor onze bijen.

6 maart 2021
-Onderhoud tuin bij Wenum

De nieuwe tuin bij Wenum had nog wat werk nodig, er is o.a. compost opgebracht en extra planten in de tuin gezet. Ook is er nog wat onderhoud gedaan aan de stal zelf, er zijn een aantal palen vervangen.
We hebben van Happy Bee Plant een behoorlijk aantal planten gekregen om de tuin goed gevuld te krijgen. Mocht je planten willen voor bijen en vlinders kijk eens op: https://happybeeplant.nl/


5 maart 2021
-Overhuizen bijen van Zwitsal terrein terug naar Wenum

De bijenkasten zijn in de avond verhuisd van Zwistal naar Wenum waar de stal ondertussen weer klaar was om de bijen te verwelkomen.

25 januari 2021
-Verenigingsavond Adries Salm

Adries heeft ons wat verteld over hoe hij kasten digitaal in de gaten kan houden middels eigen ontwikkelde hard- en software, welke ook gekoppeld is aan BEEP. Dit alles tegen een lage kostprijs van minder dan 50 euro per kast.

18 en 19 december 2020
-Onderhoud + aanleggen tuin stal Wenum

De grondsanering is afgerond nu moet de tuin van de stal weer worden hersteld. Er zijn nieuwe planten die allemaal in de tuin moeten komen te staan.
12 december 2020
-Oxaal Drive Thru bij stal Klein-Zonnehoeve

Wegens de maatregelen i.v.m corona dit jaar een Oxaal drive thru gehad voor de leden die kant en klare oxaal willen hebben voor de winterbehandeling.

5 november 2020
-tijdelijke verhuizing stal Wenum naar Zwitsal terrein

Wegen de grondsanering van de stal in Wenum-Wiesel zijn de bijenkasten met een aantal leden tijdelijk verhuisd naar het Zwitsal terrein in Apeldoorn.

26 oktober 2020
-Online Verenigingsavond met Albert Müller

Deze avond hadden we Albert Müller als gastspreker die ons meenam in de wereld van biodynamisch imkeren (BD-imkeren).

17 en 18 oktober 2020
-Bollenactie

Een hoopvolle geste vanuit de vereniging, nu geplant en over een poosje kleurige wuivende stuifmeelkekljes voor de bijen.

19 september 2020
-Honingmarkt (aangepaste)

Dit jaar toch nog een honingmarkt kunnen organiseren, i.v.m. corona was de markt geheel buiten en stonden de kramen op ruime afstand van elkaar. Al met al een geslaagde dag!

5 en 6 september 2020
-Tuinweekend het Loo

Dit weekend hebben we ons als vereniging vertegenwoordigd bij de tuinweekend op het Loo. Tijdens het tuinweekend waren er op verschillende plekken in de tuin publieksbegeleiders van Paleis Het Loo, die bijzondere tuinverhalen vertelden. En wij mochten als vereniging als bloem, plant- en tuincollega’s uit de regio ook bij staan. We hadden een observatiekast (waarmee je in een levend bijenvolk kunt kijken) en van allerlei informatie over bijen en onze vereniging. Ook konden de bezoekers nog honing en andere bij-zaken kopen.


Woensdag 2 september 2020
-Bijpraat avond

Na een lange tijd elkaar niet gezien te hebben is er bij de verenigingsstal “Klein Zonnehoeve” een bijpraat avond geweest. Hier konden we elkaar binnen de corona maatregelen weer een keer zien. Jo Scholten kreeg een gouden speldje voor zijn 40 jaar lidmaatschap van de vereniging.

11 juli 2020
– Apeldoornse Honingdag

Een speciale dag voor de lokale imkers om hun honing vanuit hun huis te verkopen i.v.m. niet doorgaan van de jaarlijkse Landelijke Open Imkerijdag.

11 en 12 juli 2020
– Landelijke Open Imkerijdag / BBQ

GEANNULEERD: i.v.m. Corona

Maandag 23 maart 2020
-Jaarvergadering

GEANNULEERD: i.v.m. Corona

Dinsdag 18 februari 2020
-Verenigingsavond BEEP

Deze verenigingsavond stond in het teken van het monitoringssysteem van BEEP. Marten Schoonman was onze gast en heeft het een ander verteld over dit in’s en out’s van dit monitoringssysteem.

Zaterdag 25 januari 2020
-Klussen Wenum

Deze zaterdag hebben we de handen uit de mouwen gestoken bij de bijenstal in Wenum.

Maandag 20 januari 2020
-Nieuwjaarsborrel

Dit jaar was er weer een gezellige nieuwjaarsborrel met heerlijke hapjes (met dank aan Nolly en Anneke). Ook was er een een quiz met vragen voor imkers en zijn er een aantal interessante video’s bekeken en besproken over verschillende bij-gerelateerde onderwerpen.