Landelijke Open imkerijdagen

Jaarlijks worden in het tweede weekend van juli de landelijke open imkerijdagen gehouden op zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:00 uur. Dit is bij uitstek een leuke en geschikte activiteit om met kinderen te doen in een ontspannen sfeer. De LOI is een landelijk evenement die door de NBV wordt georganiseerd.

In Apeldoorn en omgeving zijn op deze dagen aantal locaties open voor publiek. Meer actuele informatie vind u op https://www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag

Ieder jaar wordt er een poster gemaakt waarop aangegeven wordt welke locaties geopend zijn. Wilt u ons helpen dit evenement bekend te maken dan kunt deze vrij verspreiden.

U kunt de geopende locaties gratis bezoeken, en er zijn ook imkers aanwezig die graag over hun boeiende hobby vertellen. Mogelijk kunt u zelfs een kijkje nemen in een bijenvolk, en kunt u de lokale honing proeven.
 

Meer over de Landelijke Open imkerijdagen en de lokaties buiten de regio Apeldoorn kunt u meer vinden op de webstek van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV).

Wist u overigens dat u in Apeldoorn ook een imkercursus kunt volgen?