Landelijke Open imkerijdagen

Jaarlijks worden in het tweede weekend van juli de landelijke open imkerijdagen gehouden op zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:00 uur. Dit is bij uitstek een leuke en geschikte activiteit om met kinderen te doen in een ontspannen sfeer. De LOI is een landelijk evenement die door de NBV wordt georganiseerd.

Bezoek de imker bij jou in de buurt
Ook in Apeldoorn en omstreken openen bijenhouders en de verenigingsstallen de deuren. Locaties en tijden kunnen wisselen. Het mooie van een bezoek aan een bijenhouder in jouw buurt is dat je meer kunt leren over het voedselaanbod voor de bijen in jouw omgeving. Je leert waar de bijen in welke periode vliegen en hoe je het voedselaanbod voor de bijen kunt verbeteren. Daarnaast is de kans groot dat je super lekkere honing uit de buurt kan proeven.

In Apeldoorn en omgeving zijn op deze dagen aantal locaties open voor publiek. Meer actuele informatie vind u op https://loi.debijenhouders.nl/loi

U kunt de geopende locaties gratis bezoeken, en er zijn ook imkers aanwezig die graag over hun boeiende hobby vertellen. Mogelijk kunt u zelfs een kijkje nemen in of bij een bijenvolk, en kunt u de lokale honing proeven.
 

Ieder jaar wordt er een poster gemaakt waarop aangegeven wordt welke locaties geopend zijn. Wilt u ons helpen dit evenement bekend te maken dan kunt deze vrij verspreiden.