Honingmarkt


Honing-, Bijen-, Natuur- èn Hobbymarkt.Deze organiseren wij jaarlijks, in samenwerking met de vereniging Ugchels belang, op de derde zaterdag van september.

In 2018 dus op zaterdag 15 september.

De markt wordt gehouden in en rond het Dorpshuis "Ugchelens Belang" aan de Bogaardlaan 81 in Ugchelen en duurt van 10.30 tot 16.00 uur.

De Honingmarkt wordt binnen ín het Dorpshuis gehouden en behoort tot een van de grotere van Nederland. Hier bieden imkers uit de gehele regio vele soorten uitsluitend Nederlandse honing te koop aan, waaronder de op de Veluwe welbekende heideraathoning!

De op de honingmarkt aangeboden honing wordt vooraf door keurmeesters gekeurd.

Op de buitenmarkt staan ruim 30 kramen. In onze eigen informatiekraam geven we uitleg over de wondere wereld van de honingbij. Via een zogeheten observatiekast laten we ook een bijenvolk zien.
Elders op de markt zijn er imkerartikelen te koop, en er is ook een kraam met biologisch geteelde drachtplanten (planten die goed zijn voor de bijen).

Voor wat betreft de natuur- en hobbymarkt is er een groot aantal kramen waar de resultaten van diverse creatieve hobby zijn te bewonderen en aan te schaffen.
Natuurgerichte verenigingen als vereniging Het Edelhert en de stichting Behoud Dierenwereld Veluwe zijn ook present. Het geheel wordt opgeluisterd door de plaatselijke muziekvereniging, en door midwinterhoornblazers.

Naast honing en bijen zijn er dus diverse andere activiteiten, waardoor deze markt bekendheid geniet in de wijde omgeving van Apeldoorn.

Zie ook foto-impressies uit de volgende voorgaande jaren: 2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2016, en 2018.

Voor meer informatie: Mevr. N. Spijkerman-Verbeek, tel.: 055-5346430 of per email.

Werken en zwoegen is de bijen een genoegen.