Basiscursus Imkeren

Begin jouw avontuur met bijen!

Ben je gefascineerd door het gezoem in de tuin? Heb je je ooit afgevraagd hoe honing gemaakt wordt? Zou je wel eens willen ervaren hoe het is om in een bijenvolk te werken? Dan is imkeren wellicht iets voor jou!

De imkersverening Apeldoorn-Ugchelen (NBV) nodigt je uit voor een unieke kans om de wonderlijke wereld van de honingbij van dichtbij te beleven. Georganiseerd vanuit onze lokale vereniging, biedt deze basiscursus je een mooie start als imker.

Wat kun je verwachten?

Theorielessen: Er zullen 6 theorielessen worden gegeven waarin we onder andere ingaan op de biologie van de bij, levenscyclus, bijengezondheid enz.

Praktijklessen: Er zullen zo’n 10 praktijklessen worden gegeven waarbij je zelf met een aantal medecursisten in een bijenvolk gaat werken. We volgen daarbij het bijenseizoen zodat je de bijbehorende praktijkervaring kunt opdoen.

Examen: Als je dat wil, kun je aan het eind van de cursus een examen doen waarbij je als je slaagt een officieel NBV diploma krijgt.

Lesmateriaal: Bij de cursus zit het losbladerige cursusboek (“Basiscursus Imkeren”) inbegrepen. Benodigdheden voor de praktijkles zijn niet inbegrepen (imkerpak, kastbeitel, eventueel beroker enz). Wat precies nodig is zal tijdens de theorielessen worden besproken.

Bijenvolkje: Ook bij de cursus inbegrepen de optie om een klein bijenvolkje te krijgen (bij voldoende beschikbaarheid en exclusief kast). Deze kun je laten uitgroeien tot volwaardig volk.

In het jaar dat je de cursus volgt ben je gratis lid van de NBV en krijg je ook het vakblad “Bijenhouden”, en natuurlijk ben je tijdens dit jaar ook welkom op de verenigingsavonden van onze vereniging.

De planning van de cursus is hier te vinden. De data zijn onder voorbehoud, het weer kan a.o. invloed hebben. De kosten van de cursus bedragen € 250,00.

Heb je eventueel nog vragen over de cursus dan kun je die hier stellen.

Of je nu een nieuwe hobby zoekt, of simpelweg meer wilt leren over deze fascinerende insecten, deze cursus zal je voorzien van de kennis en vaardigheden om een zelfverzekerde beginnende imker te worden.

De cursus is voor 2024 is helaas volgeboekt. Wil je informatie ontvangen wanneer een nieuwe cursus start geef je dan op voor de mailinglijst. Je krijgt dan een mailtje als er weer een nieuwe cursus gestart gaat worden.

Schrijf je in voor de mailinglijst en begin een nieuw avontuur!